• Reviews
  • De 5 Beste Bitcoin Wallets - Top Hardware Wallets (2024)

De 5 Beste Bitcoin Wallets - Top Hardware Wallets (2024)

De beste bitcoin wallets om je crypto's veilig te bewaren zijn hardware wallets. Als je wilt beleggen in bitcoin en andere crypto's is het dan ook slim om een van de crypto wallets die we hieronder bespreken aan te schaffen.

Ledger

Een goede crypto hardware wallet is onmisbaar voor iedereen die in crypto's wil beleggen. Als je slechts voor een klein bedrag aan coins hebt kun je die nog wel op een exchange laten staan, maar wanneer je echt voor de lange termijn wil beleggen in bitcoin en andere cryptocurrencies is het belangrijk om ze zo veilig mogelijk te bewaren, en de beste bitcoin wallets zijn hardware wallets, oftewel cold wallets.

Wat de beste crypto wallet is voor jou persoonlijk hangt waarschijnlijk af van een aantal verschillende factoren, zoals de hoeveelheid cryptocurrencies die worden ondersteunt, de gebruiksvriendelijkheid, en de prijs.

Alle crypto wallets in deze lijst zijn hardware wallets. Je kunt je crypto's natuurlijk ook beveiligen via software wallets, oftewel hot wallets. Die zijn goedkoper en je kunt er sneller transacties mee uit voeren, maar doordat ze online (hot) zijn loop je ook een groter risico gehackt te worden. Het grote voordeel van hardware wallets is dat ze je private keys offline bewaren, waardoor hackers er niet bij kunnen.

Voor bitcoins en andere crypto's die je langer wil bewaren raden we dan ook aan te kiezen voor een hardware wallet.

Wat zijn hardware wallets?

Hardware wallets zijn plug-in devices ter grootte van een USB stick of soms iets groter waar de private keys worden opgeslagen die horen bij de wallet's crypto addressen.

Cryptocurrencies leven op de blockchain en worden nooit opgeslagen op een hardware wallet. Om toegang te krijgen heb je twee keys nodig, een public- en een private key. De public key is het adres waar de crypto aan is gekoppeld, te vergelijken met een bankrekening nummer. De private key verschaft toegang tot het adres — vergelijkbaar met een pincode.

De meeste hardware wallets worden beveiligd door een pincode van tussen de 4-8 cijfers, waardoor ze vrijwel niet te kraken zijn. Mocht je de hardware wallet verliezen of mocht deze om wat voor reden dan ook niet meer werken, dan kun je je alsnog toegang verschaffen tot de adressen van de walletvia een zgn. seed phrase die je bij het opzetten van het device hebt gekregen. (Misschien ten overvloede, maar deel deze seed phrase dus nooit met anderen; de maker van je hardware wallet zal er ook nooit om vragen.)

Private keys die op een hardware wallet zijn opgeslagen zijn nooit online toegankelijk, in tegenstelling tot de private keys die worden opgeslagen op een software wallet.

De Beste Bitcoin Wallets in 2021

Beste hardware wallet: Ledger Nano X

Beste wallet voor een groot aantal cryptocurrencies: Trezor Model T

Beste prijs/kwaliteit verhouding: Ledger Nano S

Beste wallet voor direct handelen op exchange: KeepKey

Meest obsessief beveiligde hardware wallet: BitBox02

 

Ledger Nano X

Top crypto hardware wallet die een groot aantal cryptocurrencies ondersteunt en bekend staat als zeer veilig en betrouwbaar.

Ledger Nano X

Ledger is een Frans bedrijf, opgericht in 2014 en al jaren lang een van de bekendste en meest betrouwbare hardware wallets producenten. De Ledger X is Ledger's nieuwste model.

De Ledger Nano X ondersteunt inmiddels 1.500+ cryptocurrencies — de lijst groeit ieder jaar — en de opslag van 100 crypto apps (oftewel crypto adressen) tegelijkertijd. Daarnaast ondersteunt de Nano ook bluetooth, waardoor je draadlos kunt connecteren met je telefoon. Je kunt met de Ledger Nano ook direct via de Ledger Live app cryptocurrencies kopen.

De prijs van 108 euro is behoorlijk hoog, maar gezien de beveiliging en functionaliteit is het dat o.i. wel waard.

Pluspunten

+ Zeer veilig

+ 1.500+ crypto's ondersteunt

+ Bluetooth functionaliteit

+ Klein en handzaam

Minpunten

- Prijzig

- Ondersteuning sommige crypto's alleen via externe wallet

 

bezoeksite


Trezor Model T

Touchscreen hardware wallet met mogelijkheid tot direct kopen van crypto's op twee crypto exchanges.

Trezor Model T

Net als de Ledger Nano X is dit een tweede generatie hardware wallet. De Trezor Model T is namelijk de opvolger van de Trezor One. Trezor staat net als Ledger bekend als een zeer veilige hardware wallet.

De Trezor Model T heeft een kleuren touchscreen interface, is gebruiksvriendelijk, en ondersteunt 1.400+ verschillende cryptocurrencies. Je kunt ook direct crypto's kopen / verkopen met de Model T via exchanges Changelly en Shapeshift. Verder heeft de Trezor Model T geen limiet op hoeveel crypto adressen je tegelijkertijd kunt gebruiken (bij de Ledger Nano X is de limiet 100).

De Trezor Model T is met 149 euro wel aan de prijzige kant.

Pluspunten

+ Zeer veilig

+ 1.400+ crypto's ondersteunt

+ Touchscreen

Minpunten

- Prijzig

- Interface is even wennen

  bezoeksite

Ledger Nano S

Er zijn al meer dan 1.5 miljoen exemplaren verkocht van de Ledger Nano S, waarmee het een van de populairste hardware wallets ter wereld is.

Ledger Nano S

De Ledger Nano S is het oudere, goedkopere broertje van de Nano X. Ook deze hardware wallet staat bekend als zeer veilig. Nadeel is dat de Nano S slechts 40 crypto's ondersteunt — waaronder uiteraard bitcoin en ether — en een maximum van 18 crypto adressen die je tegelijkertijd kunt gebruiken. Vooral het beperkte aantal ondersteunde cryptocurrencies is o.i. een grote beperking, maar als je van plan bent voornamelijk bitcoin en ether te kopen is dit minder belangrijk.

De Nano S heeft geen bluetooth ondersteuning, zoals de Nano X dat wel heeft. Groot voordeel aan de Nano S is dan weer de prijs, die met 54 euro aanmerkelijk lager ligt dan de 108 euro van de Nano X.

Pluspunten

+ Zeer veilig

+ Goedkoop

Minpunten

- Ondersteunt slechts 40 crypto's

  bezoeksite

KeepKey

Relatief goedkope hardware wallet waarmee je direct kunt handelen op crypto exchange Shapeshift.

Keepkey

KeepKey bestaat sinds 2015 en is in 2017 gekocht door de Zwitserse crypto exchange Shapeshift. De KeepKey wallet is mooi vorm gegeven maar wel dubbel zo groot als de Ledger Nano X. De letters zijn daardoor wel makkelijker te lezen.

Je kunt via de KeepKey ook direct handelen op de ShapeShift exchange. Met de Ledger Nano X en Trezor Model T kun je ook direct handelen op een exchange, maar die zijn met respectievelijk 108 en 149 euro wel aanmerkelijk duurder dan de 60 euro die je moet neertellen voor de KeepKey.

De KeepKey heeft PIN beveiliging en een 12-word seed phrase beveiliging. Nadeel is wel dat Keepkey maar 40 cryptocurrencies ondersteunt, tegen respectievelijk 1500+ en 1400+ voor de Ledger Nano X en de Trezor Model T.

Een eerlijker vergelijking is eigenlijk die met de Ledger Nano S, die dezelfde prijs heeft en ook slechts 40 crypto's ondersteunt. Het verkoopargument van de Ledger Nano S is de sterke reputatie van Ledger, terwijl KeepKey de mogelijkheid biedt om direct crypto's te kopen/verkopen op de ShapeShift exchange.

Pluspunten

+ Goedkoop

+ direct handelen op ShapeShift exchange

+ Mooi design

Minpunten

- (nog) niet de reputatie van Ledger of Trezor

- Ondersteunt slechts 40 cryptocurrencies

 

bezoeksite

BitBox02

Zeer veilige hardware wallet van Zwitserse makelij.

bitbox02

BitBox02 is een hardware wallet die gemaakt wordt door Zwitsers bedrijf Shift Crypto. De BitBox02 heeft een minimalistisch design zonder knoppen. In plaats daarvan werkt het met touch sensors: slide, tap, en hold. De navigatie is eenvoudig en gebruiksvriendelijk, al is het scherm wel een beetje klein.

De BitBox02 komt met verschillende ingebouwde beveiligingen, waaronder bescherming tegen het installeren van nieuwe software, wat hacken vrijwel onmogelijk maakt, en bescherming tegen brute force attacks voor wachtwoord invoer. De software is bovendien open-source zodat iedereen kan speuren naar kwetsbaarheden, waarvoor Shift Crypto via een bug bounty programma een beloning uitlooft. De BitBox02 staat dan ook bekend als zeer veilig.

De BitB02 ondersteunt 1500+ cryptocurrencies. Je kunt ook een back up van de wallet maken via een micro SD card.

Met een prijskaartje van 109 euro is de BitBox02 relatief prijzig, maar daar krijg je een gebruiksvriendelijke, mooi vormgegeven, zeer veilige hardware wallet voor terug.

Pluspunten

+ Zeer veilig

+ 1.500+ crypto's ondersteunt

+ Klein en handzaam

Minpunten

- Prijzig

 

bezoeksite


Conclusie

Er zijn tegenwoordig een aantal zeer veilige hardware wallets op de markt. Behalve marktleiders Ledger en Trezor timmeren ook de makers van KeepKey en BitBox02 stevig aan de weg. We waren daarbij vooral onder de indruk van de multi-layered beveiliging van de BitBox02.

Voor nieuwe crypto traders is het uitgeven van 100 euro of meer aan een hardware wallet misschien even slikken en roept het de vraag op: is dat nu wel echt nodig, zo'n hardware wallet? Maar realiseer je dat in tegenstelling tot geld dat je op een bank hebt staan, je crypto fondsen op geen enkele manier beschermd worden door een centrale partij.

Geld dat je op een bank hebt staan wordt beveiligd door de bank; pinpassen worden beveiligd door de bank; en mocht je bank failliet gaan dan zijn je spaarcentjes via het depositogarantiestelsel verzekerd tot 100.000 euro. Maar het despositogarantiestelsel gelt niet voor crypto fondsen.

In geval van crypto geldt dan ook: de bank, dat ben jij.

Als je voor duizenden euro's aan crypto fondsen hebt is het dan ook een kwestie van gezond verstand om die fondsen ook goed te beveiligen.

Wat is de beste crypto wallet?

We krijgen regelmatig de vraag wat de beste bitcoin wallet is. De waarheid is echter dat de beste crypto wallet niet bestaat, omdat de keuze afhangt van een aantal persoonlijke voorkeuren.

Handel je bijvoorbeeld in veel verschillende crypto's, dan zijn de Ledger Nano S en de KeepKey mogelijk niet de beste opties. Maar wil je graag direct kunnen handelen op een exchange via je hardware wallet dan is de KeepKey weer wel een hele goede optie — net als de Trezor Model T overigens, zij het dat die dan weer wat duurder is.

Zeker is wel dat alle wallets in deze hardware wallet vergelijking uitstekend beveiligd en kwalitatief hoogwaardig zijn. Daar hebben we ze ook op uitgekozen. Maar de uiteindelijke keus ligt natuurlijk bij jou.

Hot wallets vs. cold wallets

Hot wallets zijn crypto wallets die online toegankelijk zijn. Alle software wallets zijn hot wallets, of het nu desktop wallets, mobiele wallets, of exchange wallets zijn. Dat betekent niet dat software wallets per definitie onveilig zijn, enkel dat ze nooit zo veilig zijn als hardware wallets, oftewel cold wallets.

De meest veilige bitcoin wallets zijn per definite hardware wallets.

Als je actief in crypto's wil handelen heb je niettemin ook een hot wallet nodig. Beter is het om meerdere hot wallets te gebruiken, zodat je je risico kunt spreiden.

Maar crypto munten die je van plan bent langer vast te houden kun je dus het beste van de exchange afhalen en naar een hardware wallet sturen.

 

Forexinfo.nl is een informatie site en accepteert geen enkele aansprakelijkheid met betrekking tot acties ondernomen op basis van die informatie. We stellen ons ten doel om bij te dragen aan uw kennis over forex in het algemeen en over forex brokers en forex trading in het bijzonder. Handelen via een goede forex broker is natuurlijk geen garantie voor succes, maar zorgt wel voor kwalitatief hoogwaardige support, iets dat voor iedere forex trader belangrijk is.

© 2008-2024, All Rights Reserved

Forexinfo.nl

Handelen in forex en Contracts for Difference (CFD’s) is zeer speculatief en behelst een aanzienlijk risico op verlies. Dit soort handelen past niet bij alle investeerders, dus u moet er doordrongen van zijn dat u de risico’s volledig begrijpt voordat u begint met handelen. De inhoud op deze website kan veranderen en wordt enkel verstrekt met het oog op het assisteren van bezoekers bij het vinden van informatie over forex en andere financiele instrumenten en produkten. Forexinfo heeft redelijke inspanning verricht om ervoor te zorgen dat deze informatie accuraat is maar garandeert deze accuraatheid niet en accepteert ook geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor verliezen of schade die geleden zou kunnen worden door gebruik en/of navolging van deze informatie. Alle informatie op deze website moet daarom worden gezien als 'te gebruiken op eigen risico' informatie.